Art dans la Ville 2019

Van 5 oktober tot 27 oktober : Kunst verovert de Stad

Voor de 27ste editie is kunst terug aanwezig in de stad Doornik. Onze stad en de omringende 29 dorpen worden gekenmerkt door de schoonheid van de landschappen en door de schoonheid van de gebouwen en de architecturale parels die je kunt ontdekken. Erfgoed en cultuur gaan ontegensprekelijk hand in hand en zitten in het DNA van Doornik.

Deze nieuwe editie van Kunst in de Stad wil de traditie verder zetten om kunst open te stellen voor iedereen.

Gedurende deze weken worden er werken getoond van meer dan 300 kunstenaars die je op meer dan 50 verschillende exporuimtes kunt ontdekken : op gemeentelijke plaatsen zoals het Museum voor Volkskunst en Folklore, het Belfort, het Fort Rouge (Rode Fort), Dienst voor Toerisme, het prachtige klooster van het Stadhuis en de Academie voor Schone Kunsten ; in de kerken (Saint-Piat, Saint-Nicolas, Saint-Brice en Saint-Jacques) ; in de kunstenaarsateliers, in de galerijen, in de scholen (UCL Loci, IPES…).

Een grote meerderheid van deze kunstenaars zijn geboren en getogen in België en de helft beoefent zijn of haar creativiteit uit in onze regio, zoals de jonge Kenny Schellemans waarvan een werk op de affiche figureert. Als wever in de Doornikse ateliers van de tapisserie (CRECIT), zal hij zijn werken exposeren in het Museum voor Volkskunst en Folklore.

Ontdek in de officiële catalogus van 2019 de vele evenementen in verband met "Art dans la Ville" tijdens deze maand en bereid uw tour voor met ons persoonlijk plan !

Be&Ro-2019_visuel.jpg
Van 05/10/2019
Tot 27/10/2019
Sluitingsdatum

Informatie

Hier vindt u alle programmering:

Officiële catalogus van 2019

Contact

ART DANS LA VILLE

Website

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.