Wat is er in Tournai te doen op zondagochtend?

Zondag is een bijzondere dag: er staat tuinieren, hardlopen in de ochtend of wandelen met het gezin op het programma… Ook in Tournai, zich vervelen is geen optie! Pak uw fototoestel en ga de stad ontdekken. Op zondag zijn er veel brunchgelegenheden en activiteiten om te ontspannen, lol te maken en te deconnecteren!

#BRUNCHEN

Nadat u rustig wakker bent geworden is het tijd om naar de “pâtisserie Quenoy” te gaan. Deze banketbakkerij doet er alles aan om het u naar de zin te maken en verwelkomt u iedere zondag van 7 uur tot 18 uur in een gezellige ruimte. Proef de favoriete gebakjes van het huis onder het genot van een kopje “Cinq Clochers”, koffie die ter plekke wordt gemalen.

Het hotel Cathédrale is iedere ochtend geopend voor een ontbijtbuffet, van 8 tot 11 uur, op nr. 2 van La place Saint-Pierre.

Bruncher 1
icon

3

#AVONTUUR

Als u gek bent op enquêtes en mysteries is “L’Echappatoire” voor u gemaakt! Deze Escape Game van een nieuwe soort neemt u en tot 5 partners voor één uur mee in een levensgroot raadselspel, in een meeslepend decor. Een uniek avontuur!

Droomt u ervan om u op een trampoline uit te leven? Airjump Tournai heeft dit mogelijk gemaakt, dit is het eerste indoor trampolinepark van België! Een ninja warrior-parcours van 3500 vierkante meter met trampolines, dodgeball en een bak met schuimblokken, waar u uw verbeelding de vrije loop kunt laten en uw grenzen kunt overtreffen.

Escape Game
icon

2

#VISITTOURNAI

Zin om het panoramische uitzicht over de stad te ontdekken? Klim de 257 treden van de klokkentoren op, de oudste van België, iedere zondag toegankelijk van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur (14.00 tot 17.00 uur van 1 november t/m 31 maart). Of ontdekt u liever de geschiedenis van de “Cité des 5 Clochers” vanuit een comfortabele stoel? In de Dienst voor Toerisme worden 2 films gedraaid: “De Gang van de Tijd” en “Tussen hemel en steen”.

#ONTDEKKING

Ontdek het historisch centrum van de “Cité des 5 clochers” op eigen houtje met een audiogids. Wandel door de straten van Tournai met een middeleeuws deuntje op de achtergrond en herleef het verleden!

Musea, fietsverhuur, City PASS formules, ongewoon circuit door de stad, avontuurlijke spelletjes voor kinderen… Ontdek alle andere leuke en culturele activiteiten op de pagina “Te doen-Activiteiten”!

Panorama Beffroi (1)
icon

2

Om te zien

Om te zien

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.