5 ideeën voor een actieve uitstap

  • TOURNAI MET DE FIETS [nieuw]

Met meer dan 1600 km knoppunten is Waals-Picardie een waar fietswalhalla. De gloednieuwe folder “Doornik op wielen” zit vol ideeën voor trajecten en handige tips. Dit gratis boekje laat je het razend interessante Doornikse landschap ontdekken. Op slechts een paar honderd meter van het stadscentrum bevind je je op de Doornikse hoogtes of ontdek je de prachtige streken van Waals Picardië (Brunehaut, Beloeil, ...). Spanning gegarandeerd en weidse zichten op de Scheldevallei!

._RANDO_a velo_Grand Place Tournai-021

Folder gratis verkrijgbaar aan het onthaal van de Dienst voor Toerisme of te downloaden

  • SUGGESTIE « BIKE & BEER » FIETSTOCHT [nieuw]

Dankzij het circuit « Bike & Beer », kan je de Belgische biercultuur ontdekken, een aspect van onze cultuur dat erkend is als immaterieel erfgoed door UNESCO. Fietsplezier en bierdegustaties koppelen, ziehier een 100% Belgische activiteit !

Brasserie Dubuisson Bike & Beer_vignette.jpg

Vanaf de site de l’Orient, kan je de boomgaarden van Barry en de Grand Large van Péronnes verkennen, vervolgens de historische gebeurtenis van Fontenoy herdenken, voordat je de bestemming bereikt : brasserie Dubuisson. Ter plaatse kan je het interactieve museum « Beerstorium » bezoeken, dat je meeneemt in het universum van de bieren. En voor de avonturiers onder u : een escape game is ook mogelijk in het museum !

  • TIME 4 BEER [nieuw]

De ideale gids voor liefhebbers van Belgische bieren. Omdat de biercultuur niet alleen deel uitmaakt van het dagelijkse leven van vele Belgen. Wist je dat de Belgische biercultuur erkend is als immaterieel erfgoed van UNESCO ? In alle hoeken van het land verdiepen gepassionneerde brouwers zich in de recepten met moud, hop, gist en water, en bijzondere aroma’s. Vind in deze brochure de regionale brouwerijen en hun brouwsels !

VG Vert-Bois Blandain.jpg

Folder gratis verkrijgbaar aan het onthaal van de Dienst voor Toerisme of te downloaden

  • WANDELINGEN IN TOURNAISIS [nieuw]

Doornik en haar 29 dorpen, dat is meer dan 213 km² terrein met wandelmogelijheden, paden en landwegen, velden en bossen, RAVeL paden langs de Schelde, verbluffende panorama’s… Met de gloednieuwe brochure « wandelingen in de Doornikse dorpen » kan je de schoonheid van de landschappen via 10 wandelroutes verkennen.

Balade chemin des poètes_vignette.jpg

Te voet, met vrienden of familie, is het de ideale manier om frisse lucht en landelijke sfeer te snuiven. Maak ook kennis met de lokale producteurs, bioboerderijen, en het uitgebreid aanbod streekspecialiteiten.

  • TOURNAI GOURMANDE [nieuw]

Een handig plan voor wie de streek ook graag via de smaakpapillen ontdekt ! Wegwijs naar lokale specialiteiten, streekproducten, culinair Doorniks erfgoed en de vele producenten. Proef de « art de vivre » van de inwoners van de Stad van de Vijf Klokkentorens.

Spécialités gourmandes

Folder gratis verkrijgbaar vanaf 27 jullie aan het onthaal van de Dienst voor Toerisme of te downloaden

Office du Tourisme de Tournai

Contact

Place Paul-Emile Janson
1

Telefoon +3269222045

Email

Website

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.