5 ideeën voor een uitstap met familie in Doornik !

  • SCHATTENJACHT TOTEMUS [nieuw]

Dit avontuur is een ludieke activiteit, die het midden houdt tussen schattenjacht en geo-caching. Voor families die op zoek zijn naar activiteit die sportief en tegelijk cultureel is. Het spel brengt de spelers van de ene bezienswaardigheid naar de andere, via raadsels, kijk- en zoekopdrachten.

Totemus

Applicatie gratis beschikbaar via Playstore (Android) en Apple Store (iPhone). Gemiddelde duur : 2 uur. Vanaf 3 juli 2020

  • TUIN EN VLINDERSERRE IN HET MUSEUM VOOR NATUURGESCHIEDENIS [nieuw]

Sinds dit jaar is er bij het schitterende Museum voor Natuurgeschiedenisook een volledig aangelegde didactische tuin met een uitzonderlijke vlinderserre. Deze tuin is opgedeeld in verschillende themazones: afzonderlijke ruimtes voor amfibieën, schildpadden, hagedissen en slangen, een pedagogische bijenkorf en honingtuin, een zone met pedagogische opgravingen, een “touch-pool”-aquarium en uiteraard ... de vlinderserre.

Deze laatste is een ongeveer 140 m² grote plantenserre waar de bezoeker exotische vlinders uit de hele wereld kan ontdekken terwijl ze gewoon rondfladderen. Je kan zelfs het groeiproces van de vlinder volgen: je ziet er met eigen ogen de vlinders « ontpoppen ». Tip : de vlinders zijn het actiefst op zonnige dagen. Bezoek de serre bij zonnig weer !

Papillon

Museum voor Natuurgeschiedenis en Vivarium – Cour d’Honneur de l’Hôtel de ville (Stadhuis) – Rue Saint-Martin 52 – 7500 Doornik
Vlindertuin en -serre enkel toegankelijk t.e.m. 31/10, van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.30 uur. Museum gesloten op dinsdag. Tarieven: van € 1 tot € 2,60/persoon. Info en reserveren op mhn.tournai.be/reservation

  • MIJN AVONTUUR MET TINY

Vraag naar het gratis spelboekje "Mijn avontuur met Tiny" en ontdek het historische hart van de stad met Tiny en haar trouwste viervoeter Poeffie. Puzzels, spelletjes, raadsels, berekeningen … een leuke manier om Doornik te ontdekken en te bezoeken met familie of jonge vrienden! Gewapend met je kostbare leidraad vertrek je op ontdekking naar de ‘dieptes’ in de Dienst voor Toerisme, de Place de l’Evêché, het Rode Fort, de Grote Markt of het Belfort.

Martine jeu_vignette.jpg

Boekje voor jonge avonturiers tussen 6 en 10 jaar, gratis te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme in FR en NL. Duur van het grote avontuur: 1 uur. Klein cadeautje bij terugkomst !

  • SPEURTOCHT IN DE STAD: DE TOVENAARS VAN HET VERLOREN WOUD

Dit avonturentasje, gemaakt voor families met kinderen van 4 tot 14 jaar, is speciaal ontworpen om hen een avontuur vol verbazing en verrassing te bezorgen! Gegarandeerd hou je er vreugde en memorabele herinneringen aan over. Het tasje bevat een echte schatkaart, enkele magische accessoires en opdrachtenfiches, die je nodig hebt om de ware opdracht te kunnen vervullen: die om het verloren woud terug te vinden. Snel te testen!

Sac aventure-jeu 2

Avonturentasje beschikbaar bij de Dienst voor Toerisme voor de prijs van 10€ (ook in NL). Voor 4 tot 6 spelers. Duur van het fantastische avontuur: 2 uur.

  • ECOPARK ADVENTURES TOURNAI [nieuw]

Het avonturenparkmet diverse touwenparcours in de bomen is gelegen aan de Site de l’Orient. Drie werelden wachten de avonturier op ! Ecopark ---

-Adventures : 9 parcours vanaf 5 jaar, en de langste deadride van België (330 meter !), over het water, met meer dan 100 plateforms op 1 tot 20 meter hoogte.

-Ecopark Legends : een nieuw concept in België > 1000 m² met trampolines in de hoogte, ontdekking van de kleine bewoners van het bos via uitkijkposten, evenwichtsoefeningen en behendigheidsproeven.
-Ecopark Game : een nieuwigheid in 2020 ! Een interactief spel in de stijl van Escape Game en oriëntatieparcours.

Ecopark_visuel.jpg

Speciale veiligheidsmaatregelen zijn getroffen : ecopark-adventures.com

Office du Tourisme de Tournai

Contact

Place Paul-Emile Janson
1

Telefoon +3269222045

Email

Website

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.