Doornik en de magie van Kerstmis

Muzikale sfeer, wandelingen, beiaardconcerten, sprookjesachtige verlichtingen ...

We komen aan het einde van een bijzonder jaar. Daarom heeft de dienst voor toerisme van Doornik voor dit eindejaar een heel speciaal stadsplan gemaakt. Met dat plan kan je met je gezin of bubbel op ontdekking gaan in het centrum van de stad, dat dit najaar prachtig is versierd met duizenden lichtjes. Op je parcours wandel je door de verlichte winkelstraten en passeer je tal van leuke winkels en toeristische trekpleisters.

Dankzij het speciale stadsplan ‘Doornik in 1001 lichtjes’ beleef je een eindejaar vol emoties, warmte en magie!

Veelzijdige wandeling doorheen het centrum

De wandeling strekt zich uit over de as tussen het station en de Place de Lille. Je kan ze op je eigen tempo en in beide richtingen doen. Vanop beide eindpunten ben je op minder dan 10 minuten in de verlichte binnenstad. De wandeling komt voorbij de Grote Markt en de twee majestueuze UNESCO-gebouwen van Doornik, de Notre-Dame kathedraal en het Belfort (het oudste van België). Maar ze neemt je ook mee naar enkele pittoreske wijken en steegjes die speciaal werden ingericht voor dit eindejaar.

Tal van winkels om te ontdekken

Deze wandeling is de ideale gelegenheid om je (gastronomische) kerstinkopen te doen en tegelijk de lokale specialiteiten van Doornik te proeven en te kopen zoals Clovis-taart, wafels, faluches, palets de dame of een van onze zelfgemaakte bieren. Op het plan staan handige pictogrammen die weergeven welk soort winkels je waar kan vinden: cadeaus, delicatessenwinkels, banketbakkerijen, wijnhandels, boekenwinkels,... Er valt heel wat te ontdekken!

  • Stadsplan Doornik in 1001 lichtjes beschikbaar bij de Dienst voor Toerisme of hier gratis te downloaden

Tips voor cadeautjes "made in Tournai" voor onder de boom!

De eindejaarsfeesten krijgen dit jaar een heel speciale smaak.

Als u niet samen kunt komen voorkerstmis, zal de kerstsfeer nog steeds aan uw deur kloppen met onze ideeën voor cadeau ... genoeg om de harten van Doornikse liefhebbers te verwarmen.

>>> Ik ontdek de boetik van deze speciale feestdagen".

45258446634_ebb6338758_k.jpg
Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.