"Doornik in de winter" eindejaarsfeesten

Van 6 tot 31 december, welkom bij de magieke sfeer van "Doornik in de Winter"

« Doornik in de winter » : Doornikenaren en bezoekers kijken verlangend uit naar de eindejaarsfeesten, een van de momenten waar emotie, vreugde en magie de hoofdrol spelen. Beleef van 6 tot 31 december een feeërieke winter in het hartje van de stad van de Vijf Klokkentorens…

Vele activiteiten voor groot en klein zullen de Grote Markt en de omringende straten doen opleven: glijbaan van 38 meter, curling piste, kerstchalets met lekkernijen en kerstcadeautjes, een centrale bar met sfeervol terras, een klassieke draaimolen…

Ook het huis van de Kerstman zal tussen 11 en 24 december zijn plaats vinden op de Grote Markt, met de vele animaties waar de kinderen plezier zullen aan beleven: ballonnensculptuur, oude spelen, en namiddagen in het teken van de magie van Disney, in aanwezigheid van de Ijskoningin, Mickey, Pluto, die voor de gelegenheid in kerstkleding zullen komen!

In de Lakenhalle, historisch monument van Doornik, vinden ook dit jaar in de eindejaarsperiode de traditionele kerstmarkt plaats. Niet te missen als je lokale producten en originele cadeautjes voor onder de kerstboom wil vinden!

Het toeristentreintje van de Kerstman zal u tijdens deze feestelijke periode in het verlichte stadscentrum van Doornik voorstellen, comfortabel gezeten in een van zijn wagons. Op het programma: kerstmuzikale sfeer met verrassingen!

"De Reis van de Tovenaars", een show vol kleur en magie

Met deze nieuwe voorstelling neemt Luc Petit, magiër van de scène, je mee in zijn droom, en dompelt je de hele voorstelling lang onder in zijn feeërieke universum in de majestueuze Notre-Dame kathedraal van Doornik.

Neem plaats, maak je kinderen vast en maak je klaar voor het onverwachte! Dans, circus, magie, innemende muziek en spektakel staan op het programma!

La Balade des Lumières

Voorzie je van de mooiste lichtjes (lantaarns, kaarsen, slingers, …) voor een wandeling doorheen de mooiste steegjes en pleintjes van de stad. Kom een feestelijk en tegelijk intiem moment beleven, onder begeleiding van muzikanten, improvisaties en de kerstman !

Maar ook op de agenda...

Beiaardconcerten

Jogging van de kerstman

Schelpenwandeling

La Marche des Etrennes

La Marche des illuminations

Père-Noel Balade des Lumières Tournai
Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.