Een feestelijke en culturele start van de herfst in Doornik

Ontdek onze gezinsvriendelijke activiteiten voor de komende 2 weekends...

Sjaals, jassen en mutsen gaan langzaam uit om zich voor te bereiden op de komst van koeler weer, maar van een winterslaap is in de Stad van de 5 Spitsen geen sprake! Eind september is nog heel feestelijk... Ontdek met uw familie of vrienden onze tweeduizend jaar oude stad in het zachte herfstweer.

"Reuzen en Kleintjes" – zondag 25/09/2022

"Reuzen en kleintjes" is een eerbetoon aan een van de grote tradities van onze regio: de reuzen. Op het programma voor deze dag staan een veertigtal reusachtige wezens, poppen of minuscule! Sommige reuzen zullen oude verhalen uit Doornik vertellen, andere nodigen u uit om rond te dwalen op het ritme van een fanfare en om enkele voorstellingen of interactieve installaties te ontdekken.

Marionetten festival - van 25/09 tot 04/10/2022

Dit internationale festival is gewijd aan hedendaagse vormen van poppenspel.

Van objecttheater tot tafelpoppenspel, via straatkunsten, dans of digitale kunsten, het publiek verwondert zich over de rijkdom van de activiteiten en voorstellingen die bij elke editie van het poppenfestival worden aangeboden. Het festival nodigt u uit om het beste van de internationale creatie te ontdekken.

"Kunst in de Stad/Arts dans la Ville" - van 25/09 tot 30/10/2022

Zoals elk jaar heeft de kunst een afspraak gemaakt met de stad Doornik en haar dorpen! Van 25 september tot 30 oktober 2022 verwelkomt Doornik kunstenaars met de meest uiteenlopende achtergronden. Naast beeldende kunst vindt u straatkunst, podiumkunsten, textielkunst, grafische en digitale kunst, muziek, film, stadscultuur en zelfs design!

Culturele plaatsen, workshops voor kunstenaars, ongewone plaatsen... Het festival stimuleert synergieën tussen de verschillende actoren, bevordert jonge makers en de integratie van nieuwe technologieën.

Goed om te weten

Tijdens het hele festival (van 25/09 tot 30/10/2022) is de toegang tot de musea (het museum voor schone kunsten en het folkloremuseum) gratis om de ruimtes te bezoeken die gewijd zijn aan het festival Arts dans la Ville. De toegang tot de permanente collecties van TAMAT en het Maison de la Marionnette blijft tegen de gebruikelijke tarieven.


Ook op de agenda...


Goed om te weten

Het Museum voor Schone Kunsten van Doornik is gesloten van maandag 19/09/2022 tot en met vrijdag 14/10/2022 voor de ontmanteling van de tentoonstelling "Raffaella Crispino. Open Fields" en het opzetten van de volgende tentoonstelling.

Festival marionnettes_maison de la marionnette.jpg
Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.