Leuke en actieve uitjes voor 2 in Doornik

Bezoek Doornik, stad van kunst en geschiedenis, in deze maand februari...

Centrum van de Stad

Totemus

Download onze gratis app en ga op schattenjacht met je familie! Dit avontuur is een ludieke activiteit, die het midden houdt tussen schattenjacht en geo-caching. Voor families die op zoek zijn naar een activiteit die sportief en tegelijk cultureel is. Het spel brengt de spelers van de ene bezienswaardigheid naar de andere, via raadsels, kijk- en zoekopdrachten.

Standbeeld van Tiny en Poeffie

Ontdek tijdens je wandeling door ons stadscentrum het standbeeld van Tiny en haar hondje Poeffie. Een prachtig bronzen beeld op ware grootte van de heldin van het kinderboek staat vlakbij het Rode Fort! Ook verkrijgbaar bij de dienst voor toerisme "Tiny bezoekt Doornik": in dit nieuwe album toont Tiny, geboren uit de verbeelding van Gilbert Delahaye en Marcel Marlier, ons het rijke erfgoed van Doornik. Met haar en haar hond Poeffie vertrekken de lezers voor een ontdekkingswandeling door de stad langs de musea, de kathedraal en het Belfort (beide UNESCO-erfgoed), het treinstation, het Rode Fort of het muziekconservatorium ... (Tiny bezoekt Doornik € 12,95).

Stadswandeling

Blauwe hemel aan de horizon? Ga voor een wandeling "Tournai Insolite" (gratis beschikbaar in de dienst voor toerisme of ook te downloaden ), om de vreemde en historische geheimen van onze stad te ontdekken...

Tentoonstelling "Verloren Paradijzen"

Museum voor Schone Kunsten (tot en met 21/03/2021)

Deze tentoonstelling is opgebouwd rond het werk "Arbres à Montmajour" van Vincent van Gogh. Eén van de meesterwerken uit de rijke collectie van het Museum voor Schone Kunsten in Doornik en één van de weinige tekeningen op groot formaat van Vincent van Gogh bewaard in België.

Ik boek mijn bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten online

>>>GOED OM TE WETEN

Profiteer elke zaterdag (FR/NL) en zondag (FR) tussen 15.00 en 17.00 uur (tot 21/03/2021) van extra uitleg tijdens uw bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten. Eén van onze gidsen staat tot uw beschikking voor een kleine begeleiding om de meesterwerken van het museum te ontdekken en alle informatie te krijgen die u nodig hebt om uw bezoek compleet te maken (ook over de huidige tentoonstelling). Een gratis alternatief voor de klassieke "rondleiding",

Tentoonstelling "Tournai 1944, bevrijde stad in ruïnes"

Museum van Militaire geschiedenis (t/m 31/05/21)

Nadat de bombardementen van de Luftwalle in 1940 het historisch centrum van Doornik hadden vernield, en nadat alle bruggen werden vernield tijdens de slag van de Schelde, onderging de stad in 1944 de raids van de geallieerde luchtmacht.

Op 2 en 3 september 1944 wachtte de Doornikse bevolking op de komst van de Britse en Amerikaanse soldaten.

Maar de vreugde verborg ook veel triestheid want alles moest opnieuw worden opgebouwd!

Ik boek online mijn bezoek aan het Militair Historisch Museum

Tentoonstelling "Het stille woud"

Museum voor Natuurgeschiedenis en Vivarium (t/m 26/09/2021)

In 2018-2019 wilde de Europese Vereniging voor Zoo’s en Aquariums een sensibiliseringscampagne opzetten om het grote verlies van zangvogels in zuidoost Azië bekend te maken. Het museum voor Natuurgeschiedenis maakte van de gelegenheid gebruik om de problematiek van onze lokale avifauna te belichten.

Ik boek online mijn bezoek aan het museum voor Natuurgeschiedenis

Tentoonstelling "Doornik, koninklijke stad. Merovingische routes" (vanaf 20/02/2021) - NEW

Archeologiemuseum

Aan de hand van het verhaal van drie Merovingische koningen die in Doornik woonden, behandelt de tentoonstelling de gebruiken van het hof, de rol van vrouwen en ambachten in de eerste hoofdstad van het Westen.

De beproevingen van de schat van Childeric worden ook gepresenteerd, evenals de laatste onthullingen over deze ontdekking.Naast het materiaal van hoge kwaliteit zult u de vele reconstructies waarderen die ambachtelijke technieken en kleding illustreren.

Ik boek online mijn bezoek aan het archeologiemuseum

TAMAT

Het museum voor Tapijtweefkunst stelt 2 tentoonstellingen voor :

"Tournai, textielgebied" : deze permanente tentoonstelling belicht een deel van de rijke collectie van het museum. Doornik, dat in de Middeleeuwen een belangrijk textielcentrum was, stond ook centraal in de naoorlogse vernieuwing van de luizenkunst.

"R20" : voor deze twintigste editie van "Recherches" stellen de beursstudenten hun werk tentoon in een pop-up expositie in het museum.

Ik boek online mijn bezoek aan TAMAT

Museum van de Marionettenkunst

Maak een reis rond de wereld met onze poppencollectie. Pak je smartphone om QR-codes te scannen en ontdek ook de vele personages die onlangs in het museum zijn geïnstalleerd!

Ik boek online mijn bezoek aan het marionettenmuseum

Belfort

Bezoek het oudste Belfort van het land! Na 257 treden sta je met je gezin voor een ongelooflijk panorama van Doornik, de Grote Markt en omgeving.

Ik boek mijn bezoek aan het belfort online

De Kathedraal Onze-Lieve-Vrouw de Schatkamer

Architecturaal meesterwerk van het middeleeuwse westen, onze kathedraal is één van de absolute ‘must’ van onze stad en is de enige kathedraal in België die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit unieke mengsel van stijl met de vijf massieve torens bepalen de skyline van de stad .

De schatkamer (museum) is ook de belangstelling waard, met de aanwezigheid van uitzonderlijke werken zoals de twee belangrijkste reliekchrijnen van Onze-Lieve-Vrouw en van Sint Eleutherius, onschatbare ivoren, zilverwerk, en een wandtapijt van Arras uit de veertiende eeuw...

  • De Schatkamer van de Kathedraal is gesloten op zaterdag 20/02 en 27/02 in de namiddag en op zondag 21/02 en 28/02/2021
  • De Kathedraal is op dezelfde dagen na 15.00 uur op zaterdag en na 15.30 uur op zondag gesloten voor toeristen

Kunstgalerij Rasson

De galerie Rasson stelt momenteel het werk voor van Thierry Dubrunfaut , fotograaf (tot 27/02) en Thierry Feuz , schilder en beeldhouwer (tot 28/02). Deze hedendaagse en moderne kunstruimte van 300 m2, op een steenworp afstand van de rue Royale, ontvangt vandaag een twintigtal kunstenaars. Het artistieke programma moedigt een dialoog tussen de generaties aan: bevestigde kunstenaars, internationale kunstenaars van middelbare leeftijd en jonge kunstenaars. De galerie werkt actief samen met musea en instellingen om tentoonstellingen, evenementen en publicaties te ontwerpen.

Doornikse gastronomie

Plan « Tournai Gourmande »

Een handig plan voor wie de streek ook graag via de smaakpapillen ontdekt ! Wegwijs naar lokale specialiteiten, streekproducten, culinair Doorniks erfgoed en de vele producenten. Proef de « art de vivre » van de inwoners van de Stad van de Vijf Klokkentorens. plan "Tournai Gourmande"

Take-away restaurants

Onze restauranthouders uit Doornik bieden u hun typische gerechten aan tijdens deze delicate periode ... Neem deel aan de lokale economie en verwen uzelf door te bestellen bij een van onze goede adressen! Hiernaast vindt u een (niet volledige) lijst van restaurants, frietkotten, traiteurs die afhaalmaaltijden aanbieden.! Restaurants, frietkotten, traiteurs open voor klanten

Vind ook hun nieuwe suggesties en speciale menu's op de Facebook "Tournai - Restauranhouders worden traiteurs.

Doornik en haar 29 dorpen

Wilt u het platteland van Doornik te voet of met de fiets ontdekken?

Wilt u van uw bezoek aan Doornik profiteren om een wandeling in de open lucht te maken? Een fietstocht langs de Schelde? In Doornik en haar 29 dorpen ontbreekt het niet aan ideeën voor natuurontdekkingen. Op de top van de Mont Saint-Aubert leidt het "Poëtenpad" u naar een prachtig panoramisch uitzicht over Doornik.

Met onze brochure "10 wandelroutes in lusvorm rond Doornik", kan je de schoonheid van onze landschappen via 10 nieuwe wandelroutes verkennen.

Onze folder "Doornik op twee wielen" (gratis beschikbaar in de dienst voor toerisme of ook te downloaden ) : lang leve de outdoor fietstochten met knooppunten!

Panorama Beffroi (2)
icon

6

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.