TOP 5 leuke activiteiten om te doen met de familie

Ontdek de beste 5 activiteiten om te doen in Doornik met je familie

TOP 5 gezinsactiviteiten

Museum voor Natuurgeschiedenis en vivarium

Sinds verleden jaar is er bij het schitterende Museum voor Natuurgeschiedenis ook een volledig aangelegde wetenschapstuin met een uitzonderlijke vlinderserre. Deze tuin is opgedeeld in verschillende themazones: afzonderlijke ruimtes voor amfibieën, schildpadden, hagedissen en slangen, een pedagogische bijenkorf en honingtuin, een zone met pedagogische opgravingen, een “touchpool”-aquarium en uiteraard ... de vlinderserre. Deze laatste is een ongeveer 140 m² grote plantenserre waar je exotische vlinders uit de hele wereld kan ontdekken die gewoon tussen de bezoekers rondfladderen. Vanaf het betreden van de serre bevind je je midden in de leefomgeving van de vlinders. Deze vlinderserre vormt ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek en is de ideale plek om je nieuwsgierigheid en verwondering de vrije loop te laten!

Visu_NEWS_top5famille1.jpg

Schattenjacht Totemus

Met deze gratis applicatie kan je de stad intrekken voor een heuse schattenjacht. Dit avontuur is een ludieke activiteit, die het midden houdt tussen schattenjacht en geo-caching. Houd je van een sportieve activiteit, en ook van cultuur ? Ben je ook nieuwsgierig naar de historische wetenswaardigheden ? Dan is dit spel zeker iets voor jullie !

  • Applicatie gratis beschikbaar via Playstore (Android) en Apple Store (iPhone)
  • Gemiddelde duur : 2 uur

Visu_NEWS_top5famille2.jpg

Speurtocht in de stad, de tovenaars van het verloren woud

Dit avonturentasje, op maat van families met kinderen van 4 tot 14 jaar, is speciaal ontworpen om jullie een avontuur vol verbazing en verrassing te bezorgen! Je zal er vreugde en memorabele herinneringen aan overhouden. Het tasje bevat een echte schatkaart, enkele magische accessoires en opdrachtenfiches, die je nodig hebt om de ware opdracht te kunnen vervullen: die om het verloren woud terug te vinden. Snel te testen!

  • Avonturentasje beschikbaar bij de Dienst voor Toerisme
  • Voor 4 tot 6 spelers
  • Duur van het fantastische avontuur: 2 uur.
  • Prijs : 10€

Visu_NEWS_top5famille3.jpg

Speurtocht : "Jack is verdwenen! "

Geniet van onvergetelijke avonturen met uw familie!

Jacques, de marionet, is verdwenen uit het museum! Hij maakt een wereldreis en stuurt foto’s vanuit elke bezochte plaats... Gewapend met een plan gaat u op zoek naar Jacques met behulp van de foto’s. Om hem terug te vinden, moet u marionetten hanteren, hun uitdrukkingen nabootsen, hun gezichten tekenen, hen aanraken...

Informatie, prijzen en reserveringen Centre de la Marionnette Tournai

Mijn avontuur met Tiny

Wist je dat de tekenaar en auteur van de bekende boekenreeks Tiny, Marcel Marlier, en Gilbert Delaye in Doornik geleefd en gewerkt hebben? En dat uitgeverij Casterman in 1776 in Doornik werd opgericht? In Doornik vind je dan ook een standbeeld van Tiny en haar trouwe vriend Poeffie.

Met het spelboekje «Mijn avontuur met Tiny», ontdek je het historische hart van de stad met Tiny en haar trouwste viervoeter Poeffie. Puzzels, spelletjes, raadsels, berekeningen … een leuke manier om Doornik te ontdekken en te bezoeken met familie of jonge vrienden! Gewapend met je kostbare leidraad vertrek je aan de Dienst voor Toerisme, om vervolgens de Place de l’Evêché, het Rode Fort en het standbeeld, de Grote Markt en het Belfort te ontdekken!

  • Boekje voor jonge avonturiers tussen 6 en 10 jaar
  • Gratis verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme
  • Duur van het grote avontuur: 1 uur.
  • Klein cadeautje bij terugkomst!

Visu_NEWS_top5famille5.jpg

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.