TOP 5 outdoor-activiteiten in de zomer

1."10 wandelroutes in lusvorm rond Doornik"

Doornik, op de grens met Vlaanderen en Frankrijk, is met haar 29 dorpen en een oppervlakte van meer dan 213 km², de grootste gemeente van België.

Ontdek deze authentieke Waalse dorpen langs paden en landwegen, door velden en bossen of langs het water. Geniet van de rustige sfeer, verrassende panorama’s en industriële en historische bouwwerken, getuigen van een eenwenoud verleden.

Laat je leiden door de routes die in deze brochure worden aangeboden en denk eraan om de lokale producten te testen !

Ik ontdek de brochure.

Promenade.jpg


2."Doornik op twee wielen"

Doornik is een perfecte uitvalsbasis om Waals-Picardië te verkennen. In de historische binnenstad valt elk moment van het jaar iets te beleven, en je bent in enkele tellen op het platteland. Het fietsnetwerk, verbonden met het fietsnetwerk Leiestreek en Vlaamse Ardennen in Vlaanderen, biedt 1600 km fietsplezier. Daarnaast zijn er ook twee natuurparken, langeafstandsroutes

RAVeL, waterwegen en vele landelijke wegen met indrukwekkende vergezichten. Met behulp van het knooppuntennetwerk kan je zelf je parcours uitstippelen. Laat je je liever leiden? Probeer dan één van de suggesties uit onze folder uit (hierbeneden te downloaden). Daarnaast zal de fietsliefhebber hier ook andere praktische informatie vinden, zoals fietsverhuur, fietsherstelplaatsen, en overnachtingsplaatsen.

Doornik en haar 29 gemeenten nodigen je uit voor een totale onthaasting!

Ik ontdek de brochure "Doornik op twee wielen".

Ik zou graag een fiets huren.

Visu_TOP5nature4.jpg


3."Doornik, insolite wandel"

Ons plan "Doornik, insolite wandel" is het uitgangspunt om de vreemde en historische geheimen van onze stad te ontdekken. Wandel door de steegjes van Doornik op zoek naar ongewone sporen van het verleden van de Stad van de 5 Klokkentorens.

Uw verbeelding zal op de proef worden gesteld met de tien-vragen-schattenjacht in deze kaart. Observatie, intuïtie en verwondering zijn de drie sleutelwoorden van deze originele activiteit, beschikbaar in drie talen - Frans, Nederlands en Engels - voor maximaal plezier!

Ik ontdek de plan "Doornik, insolite wandel".

Insolite.jpg


4.Rommelmarkten en tweedehandsmarkten

Professionele en particuliere handelaars verlevendigen de vlooienmarkten van Doornik tot groot genoegen van koopjesjagers en voorbijgangers.

Ik ontdek de verschillende rommelmarkten in Doornik.

Puces.jpg


5.Ecopark Adventures

Durft u van de 330 meter lange kabelbaan, de langste van België, naar beneden glijden ? Op de site van de Carrière de l’Orient kunt u vervolgens een duik nemen in het zwembad of een tochtje maken met de waterfiets op het meer...

HetEcopark Adventures is de ideale plek voor een leuke daguitstap met vrienden of familie. Doe tal van ervaringen op en trek erop uit in de natuur !

Ik boek deze leuke activiteit.

Ecopark.jpg

Ville 5 Clochers 400 cloches (2)
icon

4

Van 24/03/2022
Tot 04/09/2022
Openingsdatum

Office du Tourisme de Tournai

Contact

Place Paul-Emile Janson
1

Telefoon +3269222045

Email

Website

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.