TOP 5 outdoor-activiteiten in de zomer

1.City Strip

Wil je Doornik op een leuke en ongewone manier ontdekken? Met vrienden, download de gratis CITY STRIP app in de Google Playstore of Apple Store.

Pichou, het emblematische personage, neemt je mee in zijn speelse wereld vol uitdagingen, raadsels en de één boeiender dan de anderen! Drie mogelijke routes, afhankelijk van de tijd die je hebt, en tot 15 fascinerende etappes om te voltooien. Dit is je kans om jezelf uit te dagen met vrienden of familie en de beste score te halen aan het einde van dit originele parcours in het hart van de stad.

Ontdek de rijke geschiedenis van Doornik en zijn ongelooflijke anekdotes via deze nieuwe app die zowel je hersenen als je benen zal trainen. Klaar voor dit digitale stadsavontuur? Drie, twee, één... het is aan jou!

 • CITY STRIP-app, gratis beschikbaar in Google Playstore of Apple Store
 • 3 beschikbare routes: express route (45 minuten - 5 etappes), tip-top route (1u15 - 10 etappes) en "totale" route (2u - 15 etappes).
 • App beschikbaar in 3 talen: FR - NL - EN
 • Zorg ervoor dat je je smartphone voldoende oplaadt voor het digitale avontuur en activeer je 4G
 • Plaats jezelf op de weg noppen op de grond (geolocatie) om de tests te doorstaan
 • Koptelefoons zijn altijd welkom om helemaal op te gaan in de wereld van Pichou en aandachtig te luisteren naar zijn aanwijzingen en zijn kleine historische verhalen.


2."Doornik op twee wielen"

Doornik is een perfecte uitvalsbasis om Waals-Picardië te verkennen. In de historische binnenstad valt elk moment van het jaar iets te beleven, en je bent in enkele tellen op het platteland. Het fietsnetwerk, verbonden met het fietsnetwerk Leiestreek en Vlaamse Ardennen in Vlaanderen, biedt 1600 km fietsplezier. Daarnaast zijn er ook twee natuurparken, langeafstandsroutes

RAVeL, waterwegen en vele landelijke wegen met indrukwekkende vergezichten. Met behulp van het knooppuntennetwerk kan je zelf je parcours uitstippelen. Laat je je liever leiden? Probeer dan één van de suggesties uit onze folder uit (hierbeneden te downloaden). Daarnaast zal de fietsliefhebber hier ook andere praktische informatie vinden, zoals fietsverhuur, fietsherstelplaatsen, en overnachtingsplaatsen.

Doornik en haar 29 gemeenten nodigen je uit voor een totale onthaasting !

Ik ontdek de brochure "Doornik op twee wielen".


3.Rondleiding UNESCO

Tijdens deze rondleiding vertelt de gids over de verborgen geheimen van twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad : de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal en het Belfort, die beiden op de Werelderfgoedlijst staan.

 • Elke zondag (juli en augustus) om 15uur
 • Duur van het bezoek : 1 uur (FR-NL)
 • 6€/persoon
 • Reserveren niet nodig
 • Meeting point : Dienst voor Toerisme


4."Doornik, insolite wandel"

Ons plan "Doornik, insolite wandel" is het uitgangspunt om de vreemde en historische geheimen van onze stad te ontdekken. Wandel door de steegjes van Doornik op zoek naar ongewone sporen van het verleden van de Stad van de 5 Klokkentorens.

Uw verbeelding zal op de proef worden gesteld met de tien-vragen-schattenjacht in deze kaart. Observatie, intuïtie en verwondering zijn de drie sleutelwoorden van deze originele activiteit, beschikbaar in drie talen - Frans, Nederlands en Engels - voor maximaal plezier!

Ik ontdek de plan "Doornik, insolite wandel".


5.Ecopark Adventures

Durft u van de 330 meter lange kabelbaan, de langste van België, naar beneden glijden ? Op de site van de Carrière de l’Orient kunt u vervolgens een duik nemen in het zwembad of een tochtje maken met de waterfiets op het meer...

Het Ecopark Adventures is de ideale plek voor een leuke daguitstap met vrienden of familie. Doe tal van ervaringen op en trek erop uit in de natuur !

Ik boek deze leuke activiteit.

City Strip_visuelDEFavec logos.jpg
icon

4

Van 06/07/2023
Tot 01/09/2023
Sluitingsdatum

Office du Tourisme de Tournai

Contact

Place Paul-Emile Janson
1

Telefoon +3269222045

Email

Website

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.