TOP 5 outdoor activiteiten

Doornik en zijn 29 dorpen heten u welkom voor deze zomer !

TOP 5 outdoor activiteiten

"Wandelingen in onze dorpen"

Met de nieuwe brochure « wandelingen in de Doornikse dorpen » kan je de schoonheid van onze landschappen via 10 wandelroutes verkennen. Te voet, met vrienden of familie, is het de ideale manier om frisse lucht en landelijke sfeer te snuiven. Maak ook kennis met de lokale producteurs, bioboerderijen, en het uitgebreid aanbod streekspecialiteiten. Herbron te midden van deze natuurlijke landschappen.

Folder gratis verkrijgbaar per post, aan het onthaal van de Dienst voor Toerisme of te downloaden hier.

Visu_TOP5nature1.jpg

Historische wandeling in het stadscentrum

Aan de hand van bronzen beelden en lessenaars met foto's, oude gravures en anekdotes die langs het parcours te vinden zijn, verken je de historische binnenstad langs de belangrijkste bezienswaardigheden : het belfort, de grote markt, de Saint-Georges toren, het Rode Fort, de kathedraal, de Schelde of de Place Saint-Pierre.

Kaartje te koop in de dienst voor toerisme voor 2€.

Visu_NEWS_top5famille4.jpg

Plan « Tournai Insolite »

Plan gratis te verkrijgen bij de dienst voor toerisme of ook te downloaden hier. Een goede manier om enkele minder gekende hoekjes en anekdotes van de stad te leren kennen. Het plan brengt je langs verborgen straatjes, en spoort je aan om te observeren en de stad op een andere manier te bekijken. Je zal je verbeelding, observatievermogen en intuïtie nodig hebben om de tien vragen op het plan te kunnen oplossen. Deze zoektocht is opgesteld in 3 talen.

Visu_TOP5nature2.jpg

Test onze fietsverhuur (NEW!)

In samenwerking met de winkel « Epices et Vous » gelegen naast de Dienst voor Toerisme (place Paul-Emile Janson 1A - 7500 Tournai), biedt de stad haar bezoekers de verhuur van 8 klassieke fietsen voor volwassenen, 2 kinderfietsen en 4 elektrische fietsen.

Doornik is een ideale fietsbestemming van België in het midden van 1600 km knooppuntennetwerk verbonden met Vlaamse, Waalse en Franse fietsnetwerken, twee natuurparken, lange afstandsroutes (RAVeL), waterlopen en kleine landweggetjes…

Vanaf 01/04/2021, open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u30, en op zondag van 14u tot 18u. Prijzen: klassieke fietsen 8€ voor een halve dag (10u - 14u of 14u - 18u), 12€ voor een hele dag - elektrische fietsen 15€ voor een halve dag (10u - 14u of 14u - 18u), 25€ voor een hele dag.

Helm en fietsslot voorzien (kinderzitje op aanvraag) Borg vereist voor verhuur. Reserveringen: rechtstreeks bij "Epices et Vous" (0032 69 35 27 89 - contact@epices-et-vous.be).

Visu_TOP5nature3.jpg

Doornik op 2 wielen

Zin om het platteland te verkennen rond de Stad van de 5 Klokkentorens, langs de RAVeL langeafstandsroutes en via de knooppunten? Ontdek onze nieuwe folder “Doornik op twee wielen” met 10 fietsroutes met knooppunten en handige tips. Dit gratis boekje laat je het razend interessante Doornikse landschap ontdekken. Op slechts een paar honderd meter van het stadscentrum bevind je je op de Doornikse hoogtes of ontdek je de prachtige streken van Waals Picardië (Brunehaut, Beloeil, ...). Spanning en weidse zichten op de Scheldevallei gegarandeerd!

Folder gratis verkrijgbaar per post, aan het onthaal van de Dienst voor Toerisme of te downloaden hier.

Visu_TOP5nature4.jpg

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.