Welkom in de stad met 3 bloemen

Doornik, bloemenstad... Editie 2022.

Voor de 3e keer op rij heeft Doornik begin dit jaar het belangrijkste label gewonnen dat door het Waalse Gewest wordt toegekend in het kader van zijn wedstrijd « Wallonie en fleurs».

De "drie bloemen" belonen dus de permanente wil van de stad om de leefomgeving van haar inwoners te verbeteren en haar toeristische aantrekkelijkheid te versterken door de openbare ruimtes te verfraaien, zowel in de stad als in de dorpen van de entiteit. Haar actie is gebaseerd op een constante zorg voor respect voor het milieu en duurzame ontwikkeling, rekening houdend met de specifieke kenmerken van het landschap en het lokale erfgoed. Ze moedigt haar burgers ook aan om aan deze dynamiek bij te dragen.

Dus of je nu te voet of met de fiets bent, kijk eens naar de bloemen die “geplant” zijn langs de monumenten, in de straten, parken en begraafplaatsen… Ze zijn er niet toevallig! Een geweldige kans om, naast de klassieke geraniums of rozen, originele bloemen en planten te ontdekken, waaronder meerdere honingproducerende variëteiten waar bijen dol op zijn!

Visu_Wallonie en fleurs.jpg

Visuel_3 fleurs2.jpg
icon

3

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.