Groepen

Beste autocaristen, touroparatoren, reisagenten, verenigingen, familie-en vriendengroepen,

Hier vindt u een waaier van mogelijk heden voor een onvergetelijke daguitstap naar Doornik en het Waals Picardië.

Culturele bezoeken, avontuurlijke activiteiten, gastronomische pauzes en culinaire workshops, … mix en match de vele modules, en stel je eigen daguitstap samen op maat van je interesse, leeftijd, groepsgrootte, seizoen, … Het team van Visit Tournai zal je met plezier begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Doornik zal je verwonderen door de mix van cultuur en kunst, sfeer en convivialiteit, gastronomie, en folklore in een decor van indrukwekkend historisch erfgoed.

De stad van de Vijf Klokkentorens, gebouwd langs de Schelde, is zowat de oudste stad van België. De rijkdom en welvaart van weleer laat zich voelen in de Doornikse architectuur en de vele kunstschatten. De Notre-Dame kathedraal en het Belfort, allebei erkend als UNESCO werelderfgoed, zijn symbolen van een prestigieus middeleeuws verleden. Dankzij haar bijzonder machtige positie en rijkdom was de stad ook begeerd door vele koningen. Koningen Clovis en Chelderic, Lodewijk XIV, Henry VIII, Karel V… allen hebben ze hier hun stempel gedrukt. En ook nog op het einde van de 19e eeuw was de stad met zijn tijd mee: je vindt hier pareltjes van art nouveau en art deco zoals het Museum voor Schone Kunsten volgens de plannen van Victor Horta en de mooie herenhuizen langs de boulevards.

Doornik van vandaag is een stad in verandering: de Grote Markt, de wijk van de Kathedraal, de Scheldekaaien, en het station kregen de voorbije jaren een facelift en de stad ziet er fantastisch uit. Ook in de komende jaren staan nog enkele grote projecten op het programma, waardoor de stad ook in de 21e eeuw een pareltje zal zijn. Maar bovenal heerst er een heerlijke sfeer: die van convivialiteit. Doornikenaren dragen sfeer en gezelligheid, tradities en folklore, feesten en lekker eten en drinken hoog in het vaandel, en ze zullen dit graag met je delen.

2018, staat in het teken van ‘Buitengewoon Wallonië’: we zetten voor die gelegenheid onze meest uitzonderlijke sites, plaatsen, attracties, en curiositeiten in de kijker. Daarnaast is Doornik op zich al buitengewoon op elke hoek van de straat. Dankzij haar geschiedenis, haar Picardische identiteit, en haar uniek cultureel erfgoed, is deze stad één van de meest bijzondere steden van het land. Een greep uit het aanbod: nachtelijke wandelingen, wandelingen vol anekdotes, volksspelen, hartige en zoete pauzes, en de mogelijkheid om de échte Doornikse traditionele Lundi Perdu te beleven, kunstwandelingen in de maand oktober tijdens Art dans la Ville… en nog veel meer.

Ontdek onze nieuwe brochure "speciaal groepen" 2022

musée des Beaux-Arts 1
icon

4

INFORMATIONS UTILES

Le Beffroi et certains musées sont susceptibles d'être fermés en cas de montage et de démontage d'une exposition.

Lors d'expositions, les prix d'entrée peuvent être majorés.

Le Beffroi peut accueillir 30 personnes maximum à la fois.

L'auditorium de l'Office du Tourisme a une capacité de 75 personnes.

Contact

OFFICE DU TOURISME
place Paul-Emile Janson, 1
7500 Tournai

Telefoon 0032 69 22 20 45

Email

Website

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.