Folkloremuseum

Het museum biedt een les over de dingen des levens: gaande van geboorte, doopsel, school, communie, oude beroepen (klompenmaker, kousenmaker, tonnenmaker, zadelmaker, zager, smid, enz.), militaire dienst tot het huwelijk... Het roept ook het dagelijks leven op met zijn talloze huishoudvoorwerpen, een brede waaier aan mode van weleer, een heleboel gezelschappen met o.a. een zaal gewijd aan de Royale Compagnie du Cabaret Wallon Tournaisien, en allerlei kunststromingen (porselein, tapijten, tin, drukkunst, enz.). Maar ook feesten, carnaval en folklore-optochten... En traditionele volkspelen, waaronder het hoefijzerwerpen, waarvan een erg mooi spel te vinden is in het estaminet van het museum.Een fascimile van het reliëfplan in opdracht van Lodewijk XIVBezoek de eerste verdieping om een idee te krijgen van hoe Doornik eruit zag onder Lodewijk XIV dankzij het grote reliëfplan. museum geweid aan het dagelijks leven

Het museum biedt een les over de dingen des levens: gaande van geboorte, doopsel, school, communie, oude beroepen (klompenmaker, kousenmaker, tonnenmaker, zadelmaker, zager, smid, enz.), militaire dienst tot het huwelijk... Het roept ook het dagelijks leven op met zijn talloze huishoudvoorwerpen, een brede waaier aan mode van weleer, een heleboel gezelschappen met o.a. een zaal gewijd aan de Royale Compagnie du Cabaret Wallon Tournaisien, en allerlei kunststromingen (porselein, tapijten, tin, drukkunst, enz.). Maar ook feesten, carnaval en folklore-optochten... En traditionele volkspelen, waaronder het hoefijzerwerpen, waarvan een erg mooi spel te vinden is in het estaminet van het museum.

Een fascimile van het reliëfplan in opdracht van Lodewijk XIV

Bezoek de eerste verdieping om een idee te krijgen van hoe Doornik eruit zag onder Lodewijk XIV dankzij het grote reliëfplan.

Maison tournaisienne 2

3

Openingstijden

Van 01/04 tot 31/10
Elke dag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur.

Van 01/11 tot 30/03
Elke dag van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

Gesloten op dinsdag. Ook op zondag'smorgens tijdens winter.

Tarifs

2,60 €/persoon
2,10 €/groepen/senioren/jongeren
1 €/scholen

Musea, Belfort en Schatkamer van de Kathedraal GRATIS elke eerste zondag van de maand.

Contact

Folkloremuseum
réduit des Sion, 36
7500 Tournai

Telefoon 0032 69 22 40 69

Email

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.