Doornik : fietsbestemming

Doornik is een perfecte uitvalsbasis om Waals-Picardië te verkennen. In de historische binnenstad valt elk moment van het jaar iets te beleven, en je bent in enkele tellen op het platteland. Het fietsnetwerk, verbonden met het fietsnetwerk Leiestreek en Vlaamse Ardennen in Vlaanderen, biedt 1600 km fietsplezier. Daarnaast zijn er ook twee natuurparken, langeafstandsroutes

RAVeL, waterwegen en vele landelijke wegen met indrukwekkende vergezichten. Met behulp van het knooppuntennetwerk kan je zelf je parcours uitstippelen. Laat je je liever leiden? Probeer dan één van de suggesties uit onze folder uit (hierbeneden te downloaden). Daarnaast zal de fietsliefhebber hier ook andere praktische informatie vinden, zoals fietsverhuur, fietsherstelplaatsen, en overnachtingsplaatsen.

Doornik en haar 29 gemeenten nodigen je uit voor een totale onthaasting!

Wilt u een fiets huren? New in 2022 !

In samenwerking met de winkel « Epices et Vous » gelegen naast de Dienst voor Toerisme (place Paul-Emile Janson 1A - 7500 Tournai), biedt de stad haar bezoekers de verhuur van 8 klassieke fietsen voor volwassenen, 2 kinderfietsen en 4 elektrische fietsen.

Doornik is een ideale fietsbestemming van België in het midden van 1600 km knooppuntennetwerk verbonden met Vlaamse, Waalse en Franse fietsnetwerken, twee natuurparken, lange afstandsroutes (RAVeL), waterlopen en kleine landweggetjes…

  • Vanaf 01/04/2022, open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u30, en op zondag op reservering.
  • Prijzen: klassieke fietsen 8€ voor een halve dag, 12€ voor een hele dag - elektrische fietsen 15€ voor een halve dag, 25€ voor een hele dag.
  • Helm en fietsslot voorzien (kinderzitje op aanvraag) Borg vereist voor verhuur.
  • Reserveringen: rechtstreeks bij "Epices et Vous" (0032 69 35 27 89 - contact@epices-et-vous.be).
Visuel_Tournai à vélo(1).jpg
icon

2

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.