België is een paradijs voor bierliefhebbers. De Belgische biercultuur wordt erkend als immaterieel werelderfgoed door UNESCO!

Doornik is geen uitzondering op de regel. Onze regionale artisanale bieren hebben over de hele wereld grote prijzen gewonnen! Vele gezellige cafés verwelkomen u in de stad om onze lokale specialiteiten te proeven

Bières locales

Brouwerij Cazeau (Tournay, Saison Cazeau)

La Brasserie de Cazeau is een artisanale familiebrouwerij die in 1753 werd opgericht in Templeuve bij Doornik. Sindsdien hebben al acht generaties gepassioneerde brouwers elkaar opgevolgd. De brouwerij brengt momenteel vijf karaktervolle biertjes die niet gefilterd of gepasteuriseerd worden en alle vijf hergist worden in de fles.

Ontdek het volledige gamma op brasseriedecazeau.be/

Brasserie Cazeau bière Tournay

Brouwerij Brunehaut (Brunehaut, St Martin)

Brouwerij Brunehaut baseert zich op het originele recept uit 1096, om onder meer de unieke Saint-Martin abdijbieren te brouwen. De naam verwijst naar de vroegere Abdij van Saint-Martin waar nu het stadhuis van Doornik gevestigd is. De brouwerij biedt ook een breed assortiment van biologische bieren aan. Te ontdekken: de Saint-Martin Blond van 7%, de Saint-Martin Bruin met toetsen van koffie en de Saint-Martin Tripel, een sterk degustatiebier van 9%. Het biologische gamma van Brunehaut omvat een blond bier van 6,5%, een amberkleurig bier van 6,5% en een wit bier van 5%.

Ontdek het volledige gamma op brunehaut.com/

Bières locales (2)

Brouwerij Dubuisson (Bush, Troll, Surfine)

Sinds 1769 volgen al acht generaties van brouwers elkaar op. Deze familiebrouwerij is 100% onafhankelijk. Ze brouwen bieren met een sterk karakter zoals de Bush, met 12% één van de sterkste bieren van België, de Pêche Mel Bush van 8,5%, de Cuvée des Trolls, een blond bier ongefilterd van 7% en de Surfine, een goudblond bier van 6,5%.

Ontdek het volledige gamma op dubuisson.com

Pêche Mel Bush Dubuisson

Brouwerij Dupont (Moinette, Saison Dupont)

De brouwerij is gespecialiseerd in de productie van bieren op fles gegist, waarvan ze een breed assortiment voorstelt. Zo heb je de Moinette, een blond bier van 8,5% met aroma’s van fijne hop en de Saison Dupont: een kruidig, licht en verfrissend bier van 6,5%.

Ontdek het volledige gamma op brasserie-dupont.com

Brasserie Dupont
Om te zien

Om te zien

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.