Restauratie van de Kathedraal, 20 jaar deskundigheid

De Kathedraal Notre-Dame is met haar 5 klokken een echt embleem van de “Cité des 5 Clochers”, dat al eeuwen in het landschap van Tournai verankerd staat. Om de kwaliteit en de stabiliteit van dit immense monument in stand te houden wordt er sinds 2006 intensief aan de restauratie gewerkt. Stapsgewijs worden nieuwe gerenoveerde gedeeltes weer opengesteld voor het publiek, tot groot genoegen van kunst- en geschiedenisliefhebbers.

In augustus 1999 werd het centrum van Tournai door een tornado getroffen, die de kathedraal sterk heeft verzwakt. De schade was indrukwekkend en sindsdien staat de kathedraal onder streng toezicht. Er wordt overigens gezegd dat ze in één nacht honderd jaar ouder is geworden, toen ze door dit uitzonderlijke meteorologische verschijnsel werd getroffen.

Stabilisatie van het gotische kerkkoor, vervanging van de daken, schoonmaak van de stenen muren, restauratie van de glas-in-loodramen… Er wordt constant aan de Kathedraal gewerkt!

Dankzij de multimedia film “Tussen hemel en steen”, die te zien is in de Dienst voor Toerisme van Doornik, kunt u dit prestigieuze bouwwerk, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, nog beter ontdekken.

Restauration Cathédrale (1)
icon

2

Om te zien

Om te zien

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.