De ideale plaats om te kuieren langs het water

De oevers van de Schelde zijn omgetoverd tot een aangename plek voor voetgangers en fietsers. Langs het water kunt u de geklasseerde gevels bewonderen, de opmerkelijke bomen, de bruggen, en uiteraard de Schelde zelf. Maar u kunt er ook even halte houden, uitrusten op een bank of in een alkoof aan de Quai des Salines, en op een terras van de talloze cafés aan de kaai van de Quai Marché au Poisson. De kaaien zijn ook een ontmoetingsplaats voor vele festiviteiten.

De ideale plaats dus om te kuieren langs het water...

Pont des Trous(2).jpg

De Schelde door de eeuwen heen!

De Schelde heeft de hele geschiedenis van Doornik lang een sleutelrol gespeeld, net als rivieren in andere grote steden. De strategische ligging van Doornik als knooppunt van rivier en wegen, heeft bijgedragen tot het succes en de ontwikkeling van de stad: toevoer van water, bron van energie, communicatieweg, militair defensiebolwerk en... groot afvoerbekken.

De huidige loop van de Schelde, met zijn loodrechte, steile oevers en metalen bruggen, dateert slechts van de 18de eeuw. Vóór de werken die Lodewijk XIV liet uitvoeren vanaf 1684, was de Schelde erg breed en lagen de huizen vlak aan het water.

Quais de l'Escaut
Om te zien

Om te zien

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.