Het Gemeentehuis en zijn middeleeuwse kelder

Het elegante gemeentehuis van Tournai staat middenin een aangenaam park en gedeeltelijk op de plek van de vroegere benedictijnse abdij van Saint-Martin, een lokaal klooster uit de 11e eeuw. Ook al zijn de meeste voormalige gebouwen van de abdij verdwenen, onder het gemeentehuis is nog altijd een opmerkelijk overblijfsel te zien: de indrukwekkende middeleeuwse kelder ! Een grote deel van de verzameling van de mooiste porseleinenvan Doornik zijn hier zichtbaar.

De middeleeuwse kelder van het gemeentehuis is prachtig gerestaureerd en maakt deel uit van een uitgestrekt ondergronds erfgoed, dat onder de privéhuizen en overheidsgebouwen van Tournai verstopt ligt. In samenwerking met de verenigingen ASBL Pasquier Grenier en Les amis de la Citadelle heeft de gemeente Tournai een collaboratief programma gelanceerd om de middeleeuwse kelders van de “Cité des 5 Clochers” te inventariseren. Net als de middeleeuwse kelder die onder de Diesnt voor Toerisme ligt gaan deze oude stenen constructies en pilaren terug tot de 12e eeuw en er zijn er uiteindelijk veel meer dan gedacht! Een zeer mysterieus erfgoed dat zich stapsgewijs onthult, middenin de stad…

Het enige abdijbier van de regio!

La Saint-Martin, gebaseerd op een recept uit 1096, is het enige abdijbier van de regio. De naam komt van de vroegere abdij waar nu het gemeentehuis van Tournai staat. Wacht niet langer en proef dit lokale bier bij één van onze partners in Tournai !

Hôtel de ville (1)
icon

3

Om te zien

Om te zien

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.