Onthaalpunt voor motorhomes

Camperplaats aan de Esplanade George Grard in Tournai

GPS coördinaten: 50.605702, 3.380157

Reglement


Op 5 minuten lopen van het historische centrum!

Diensten

 • Water, elektriciteit, lediging, afvalscheiding
 • Picknick banken (gerecycleerd materiaal)
 • Afgesloten site voor je veiligheid
 • Vooraf reserveren mogelijk
 • 12 plaatsen van 9m x 4m

Tarieven

 • 01/10 > 30/04 € 8/nacht
 • 01/05 > 30/09 € 10/nacht
 • Water zonder overnachting : € 0,75 (50 l.)
 • Water voor het reinigen van chemisch toilet : gratis.

>>> Overnachting tot de middag (12 u) de dag na je overnachting, met elektriciteit, water, afvoeren van afvalwater.

Visu_aire motorhomes.jpg


Wil je een parkeerplaats reserveren voor 1 of 2 nachten ? Niets is gemakkelijker ! 3 oplossingen :

1) Aan de ingang van de site, in alle autonomie :

Hiervoor scan je de QR-code op de terminal bij de ingang van de campeerplaats, vul je de velden op het online reserveringsformulier in en verrich je de betaling. Je bestelling geeft je recht op een parkeerplaats, drinkwater en elektriciteit tot middag op de dag na je reservering. Zodra je betaald hebt, ontvang je via e-mail een persoonlijke QR-code. Zo kun je de kraan openen en drinkwater krijgen. Deze code kan ter verificatie gevraagd worden in geval van een controle tijdens je verblijf. Om de site te betreden, hoef je alleen maar je persoonlijke QR-code te scannen via de codelezer, deze actie zal de slagboom openen. De parkeerplaatsen zijn genummerd van 1 tot 12. Parkeer op de plaats die je bij je reservering hebt gekozen. Elektriciteit zal direct beschikbaar zijn op deze locatie. Om drinkwater te verkrijgen : sluit je slang aan op het wateraansluiting. Scan je persoonlijke QR-code rechtstreeks op de waterterminal via de QR-codelezer. Water is direct beschikbaar zodra je je code scant. Je hebt 50 liter water ter beschikking. Deze operatie kan worden herhaald indien nodig, zonder extra kosten.

2) Voor je bezoek, via de website i-marina:

Volg de voorwaarden, maak de reservatie van je parkeerplaats en de betaling. Je krijg een persoonlijke QR code. Ter plaatse scan je de QR-code op de terminal bij de ingang van de campeerplaats. Je bestelling geeft je recht op een parkeerplaats, drinkwater en elektriciteit tot middag op de dag na je reservering. Deze code kan ter verificatie gevraagd worden in geval van een controle tijdens je verblijf. Om de site te betreden, hoef je alleen maar je persoonlijke QR-code te scannen via de codelezer, deze actie zal de slagboom openen. De parkeerplaatsen zijn genummerd van 1 tot 12. Parkeer op de plaats die je bij je reservering hebt gekozen. Elektriciteit zal direct beschikbaar zijn op deze locatie. Om drinkwater te verkrijgen : sluit je slang aan op het wateraansluiting. Scan je persoonlijke QR-code rechtstreeks op de waterterminal via de QR-codelezer. Water is direct beschikbaar zodra je je code scant. Je hebt 50 liter water ter beschikking. Deze operatie kan worden herhaald indien nodig, zonder extra kosten.

3) Bij de dienst voor toerisme

De onthaalmedewerkers helpen je tijdens de openingsuren bij het maken van je reservering, betaling en het afdrukken van je persoonlijke QR code.

Ter plaatse scan je de QR-code op de terminal bij de ingang van de campeerplaats. Je bestelling geeft je recht op een parkeerplaats, drinkwater en elektriciteit tot middag op de dag na je reservering. Deze code kan ter verificatie gevraagd worden in geval van een controle tijdens je verblijf. Om de site te betreden, hoef je alleen maar je persoonlijke QR-code te scannen via de codelezer, deze actie zal de slagboom openen. De parkeerplaatsen zijn genummerd van 1 tot 12. Parkeer op de plaats die je bij je reservering hebt gekozen. Elektriciteit zal direct beschikbaar zijn op deze locatie. Om drinkwater te verkrijgen : sluit je slang aan op het wateraansluiting. Scan je persoonlijke QR-code rechtstreeks op de waterterminal via de QR-codelezer. Water is direct beschikbaar zodra je je code scant. Je hebt 50 liter water ter beschikking. Deze operatie kan worden herhaald indien nodig, zonder extra kosten.


Om drinkbaar water te verkrijgen, zonder overnachting (betalend)

Scan de QR code op het waterappunt

Voltooi de reservering en betaal online

Water is ommiddelijk beschikbaar

Je hebt 50 liter water ter beschikking. Deze operatie kan worden herhaald indien nodig, zonder extra kosten.


Om water voor het reinigen van chemisch toilet te verkrijgen (altijd gratis)

Scan de QR code op de waterzuil (zijde van het loospunt)

Bestel gratis online water

Water is onmiddelijk beschikbaar


Contactgegevens ?

Dienst Voor Toerisme van Doornik

 • Place Paul-Emile Janson, 1 - 7500 Doornik
 • 0032 69 22 20 45
 • info.visit@tournai.be
 • www.visittournai.be

Kampeerterrein van l’Orient

Camping de l'Orient ligt op 4 km van het historische centrum van Doornik, direct naast de ingang van het terrein van Aqua Doornik.

De camping is het hele jaar geopend en biedt een aantal afgebakende plaatsen met water, elektriciteit, sanitaire voorzieningen (douches en toiletten) en wifi in de open lucht. Er is ook een winkeltje met mogelijkheid om de dag ervoor bij de bakker te bestellen voor de ochtend.

Opgelet !

De Oriënt-site (zwembad, terras van het clubhouse en waterfietsen) is tot nader order NIET MEER TOEGANKELIJK voor het grote publiek (grote renovatiewerkzaamheden aan de gang).

Tarieven 2023 (inclusief BTW)

 • Kinderen jonger dan 6 jaar : gratis
 • Kinderen van 6 tot 12 jaar : € 4 /nacht
 • Volwassene : € 5 /nacht
 • Auto : € 4 /nacht
 • Tent : € 4 /nacht
 • Caravan : € 5 /nacht
 • Motorfiets, bromfiets, aanhangwagen : € 4 /nacht
 • Motorhome : € 7 /nacht
 • Overnachting alle belastingen inbegrepen : € 20 /nacht (het pakket geldt voor maximaal 2 nachten en omvat alle voertuigen, 2 volwassenen + kinderen)

Diverse

 • Gebruik van de wasmachine (volledig programma) : €4
 • Gebruik van de wasdroger (volledig programma) : € 3
 • Elektriciteitsverbruik per KWh : € 1

Onthaalruimte voor campers : Ferme du Vert Marais

Serviceplaats voor campers (ledigen, vullen)

Op enkele minuten van het centrum van Doornik, rust uit in een groene omgeving, dicht bij de paarden en verschillende wandelpaden rond de boerderij.

Er zijn 14 ruime groene plaatsen beschikbaar voor grote campers. Elk gebied is van elkaar gescheiden door heggen.

U zult alle geneugten van het platteland ontdekken, omringd door paarden, kippen, ganzen en koeien.

Kom je met je familie? U vindt er ook een speeltuin speciaal ontworpen voor kinderen: zandbak, glijbaan, trampoline, voetbal...

U kunt heerlijk fietsen of wandelen langs de landweggetjes. Dankzij de bewegwijzering is het zelfs mogelijk om het centrum van Doornik via landwegen te bereiken.

Voor uw gemak zijn er producten van de boerderij verkrijgbaar: aardappelen, eieren en seizoensgroenten.

U kunt ook te voet of met de fiets uw boodschappen doen dankzij de nabijheid van de winkels (bakker, slager, boekhandel, benzinestation, Intermarché...).

Chemin Landaise 5/8 - 7501 ORCQ

 • Chemin Landaise 5/8 - 7501 ORCQ
 • Informatie en reserveringen : olivier.vansteenbrugge@kipland.be ou 0032 475 39 74 40
 • 15€/nacht

Visuel_Motorhomes3.jpg
icon

3

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.