Brochures

"10 wandelroutes in lusvorm rond Doornik"

Doornik, op de grens met Vlaanderen en Frankrijk, is met haar 29 dorpen en een oppervlakte van meer dan 213 km², de grootste gemeente van België. Ontdek deze authentieke Waalse dorpen langs paden en landwegen, door velden en bossen of langs het water. Geniet van de rustige sfeer, verrassende panorama’s en industriële en historische bouwwerken, getuigen van een eenwenoud verleden. Laat je leiden door de routes die in deze brochure worden aangeboden en denk eraan om de lokale producten te testen !

Downloading hier

Région Wapi

Tournai gourmande

Een handig plan voor wie de streek ook graag via de smaakpapillen ontdekt ! Wegwijs naar lokale specialiteiten, streekproducten, culinair Doorniks erfgoed en de vele producenten. Proef de « art de vivre » van de inwoners van de Stad van de Vijf Klokkentorens.

Download ons "Tournai Gourmande" plan

Spécialités gourmandes

Time 4 beer

In België maakt bier deel uit van het dagelijkse leven. De Belgische biercultuur wordt zelfs erkend als onderdeel van het immaterieel werelderfgoed van UNESCO!

Download "Time 4 beer" gids

Met deze gids vind je de meest gewaardeerde en erkende bieren uit onze regio. En een paar leuke plekken om ervan te genieten!

Brasserie Cazeau bière Tournay

Ons magazine "Zomer 2020"

Ontdek ons nieuwe zomer 2020 magazine, speciaal ontworpen om u een totale verandering van omgeving te bieden op een steenworp afstand van uw huis!

De wereldwijde gezondheidscrisis die we meemaken heeft ervoor gezorgd dat we creatief zijn bij het voorstellen van activiteiten om er even tussenuit te gaan met familie en vrienden, maar dan in België. Fietstochten, wandelroutes, ontdekking van het historische stadscentrum, een bezoek aan één van de musea, zoektocht in de stad, degustatie van onze lokale specialiteiten, accrobranche, rondkuieren op de markt met streekproducten, een film in de dienst voor toerisme… het aanbod is ruim.

Doornik, in Wallonië, biedt zoveel mogelijkheden om je te ontspannen, je vleugels uit te slaan, te ontdekken en nieuwe indrukken op te doen !

Download ons toeristische magazine

Visuel_magazine_été2020_NL.jpg

Doornik, "insolite" wandel

Ons plan "Doornik, insolite wandel" is het uitgangspunt om de vreemde en historische geheimen van onze stad te ontdekken.

Wandel door de steegjes van Doornik op zoek naar ongewone sporen van het verleden van de Stad van de 5 Klokkentorens.

Uw verbeelding zal op de proef worden gesteld met de tien-vragen-schattenjacht in deze kaart. Observatie, intuïtie en verwondering zijn de drie sleutelwoorden van deze originele activiteit, beschikbaar in drie talen - Frans, Nederlands en Engels - voor maximaal plezier!

Download ons "Doornik, insolite wandel" plan

Visuel_plan insolite.jpg

TOERISTISCHE GIDS

Welkom in Doornik !

Als je houdt van geschiedenis en erfgoed, kunst, folklore en tradities, gezelligheid, sfeer en lekker eten, dan zit je in Doornik goed! Doornik is met haar 2000 jaar geschiedenis de oudste stad van België. De stad vindt haar oorsprong in de Romeinse Oudheid. In de 5e eeuw had de koning der Franken, Childerik, zijn machtsbasis rondom Doornik en beheerste hij de Romeinse provincie Belgica. De twee UNESCO monumenten, het oudste belfort van België en de indrukwekkende kathedraal met vijf klokkentorens, en de honderden geklasseerde gevels en kerken, zijn getuigen van dit roemrijke verleden.

Doornik koestert haar indrukwekkende kunstschatten en wil die graag met je delen !

Download onze toeristische gids

In onze toeristische gids vindt u alle praktische informatie die u nodig heeft om uw bezoek aan onze prachtige Stad voor te bereiden!

tournai_11-05-018_web_036.jpg

Doornik, onze suggesties voor fietstochten

Hou je van fietstochten?

Heb je zin om het rurale landschap van de stad der vijf klokkentorens te ontdekken, langs de RAVeL en zijn vele knooppunten doorkruisen?

Ontdek onze splinternieuwe folder « Doornik op twee wielen » met talrijke suggesties voor circuits en praktische tips.

Met dit gratis boekje ga je op ontdekking door het Doornikse land, dat u niet onberoerd zal laten. Al na enkele honderden meters, na de start in het centrum, kom je op de Doornikse hoogten terecht, of je kan de prachtige streek van het picardische Wallonië verkennen (Brunehaut, Beloeil…).

Adembenemende uitzichten op de Scheldevallei! Sensatie verzekerd!

Download onze brochure "Doornik op twee wielen"

29045938990_c8150e8b5d_k.jpg

Doornik, op weg naar Compostela

Ontdek de mythische Weg van Compostela die onze prachtige Stad met de 5 Klokkentorens doorkruist!

Onze middeleeuwse stad heeft altijd duizenden pelgrims uit Vlaanderen en Noord-Europa ontvangen, die samenkomen op dezelfde bestemming: Santiago de Compostela (Noord-Spanje).

Doornik is één van de oudste steden van België. De historische wortels van deze tweeduizend jaar oude stad reiken terug tot de Romeinse Oudheid. Van dit verre verleden heeft de stad veel, zelfs prestigieuze getuigen bewaard die ze met alle aandacht die ze verdienen, restaureert. Het pittoreske stadje is trots op haar twee monumenten die erkend zijn als UNESCO werelderfgoed: de kathedraal met de vijf klokkentorens en het Belfort

Ontdek onze nieuwe brochure

Om u te verwelkomen en u alle nodige informatie te bezorgen, werd een specifieke folder opgesteld: oorsprong van de stad, plaatsen die u niet mag missen, sporen van Saint-Jacques in de hele stad, de Sint-Jacobsverenigingen en accommodaties…

Ook in de shop van de Dienst voor Toerisme zijn kleine souvenirs met Compostella afbeelding te koop zoals en dagboekje, postkaarten, magneet, … Vraag aan de onthaalmedewerkers je stempel voor je credential.

Balade Chemin des Poètes

Brochure GROEPEN 2020

Groepen_brochure.jpg
Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.