Stad van kunst en geschiedenis op weg naar Compostela

Doornik, onthaalstad voor pelgrims

Ontdek de mythische Weg van Compostela die onze prachtige Stad met de 5 Klokkentorens doorkruist!

Onze middeleeuwse stad heeft altijd duizenden pelgrims uit Vlaanderen en Noord-Europa ontvangen, die samenkomen op dezelfde bestemming: Santiago de Compostela (Noord-Spanje).

Doornik is één van de oudste steden van België. De historische wortels van deze tweeduizend jaar oude stad reiken terug tot de Romeinse Oudheid. Van dit verre verleden heeft de stad veel, zelfs prestigieuze getuigen bewaard die ze met alle aandacht die ze verdienen, restaureert. Het pittoreske stadje is trots op haar twee monumenten die erkend zijn als UNESCO werelderfgoed: de kathedraal met de vijf klokkentorens en het Belfort

Ontdek onze nieuwe brochure

Om u te verwelkomen en u alle nodige informatie te bezorgen, werd een specifieke folder opgesteld: oorsprong van de stad, plaatsen die u niet mag missen, sporen van Saint-Jacques in de hele stad, de Sint-Jacobsverenigingen en accommodaties…

Ook in de shop van de Dienst voor Toerisme zijn kleine souvenirs met Compostella afbeelding te koop zoals en dagboekje, postkaarten, magneet, … Vraag aan de onthaalmedewerkers je stempel voor je credential.

Download onze brochure Doornik, op weg naar Santiago de Compostela

De brochure is ook gratis verkrijgbaar bij de dienst voor toerisme (heropening op maandag 8 juni) en op aanvraag per post (stuur uw gegevens per e-mail naarinfo@visittournai.beof per telefoon op 0032 69 22 20 45).

Balade Chemin des Poètes

Contact

DIENST VOOR TOERISME
place Paul-Emile Janson 1
7500 Doornik

Telefoon 0032 69 22 20 45

Email

Website

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.