Feest rond de Pont des Trous

15 & 16 april : inwijding van de Pont des Trous !

(Her-)ontdek na een renovatie van meer dan drie jaar de Pont des Trous, een van de meest toonaangevende resten uit de middeleeuwse bouwkunst van België! Deze waterpoort neemt je mee naar het hart van Doornik, een stad aan de oevers van de Escaut. Renovatie van de kades, bouw van een aanmeerplaats, herinrichting rond de Pont des Trous : er is alles aan gedaan om het riviererfgoed van zo’n historisch plaatsje als Doornik te promoten.

15 EN 16 APRIL FEEST ROND DE PONT DES TROUS!

Na meer dan drie jaar renovatie komt het centrum van Doornik weer tot leven, want de Pont des Trous is klaar! Dé gelegenheid om het Doornikse parcours van de rivier opnieuw te ontdekken !
De SPW (“Service Public de Wallonie”) heeft samen met de gemeente Doornik besloten om een groot feest te organiseren voor de inwijding van de Pont des Trous.

Wat je te wachten staat op zaterdag 15 april : optocht met boten van toen en nu, bar, foodtrucks, videomapping op de Pont des Trous en DJ set op de Thieulerie toren. Profiteer met je hele gezin van deze evenementen, van 15.00 uur tot 03.00 uur ‘s nachts! (programma-overzicht: scaldistournai.eu).

Vind het laatste nieuws op het Facebook-evenement !

Pont des Trous(2).jpg
icon

3

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.