Op 2 juli opent het Belfort van Doornik opnieuw zijn deuren!

Ontdek het belfort zoals je het nog nooit hebt gezien...

Het is een aankondiging waar velen van jullie op hebben gewacht: het belfort heropent zijn deuren op 2 juli 2024. Het Belfort van Doornik, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het oudste van België. Na 2 jaar werken belooft het belfort een nieuwe ervaring, dankzij de gedeeltelijke renovatie die het heeft ondergaan.

Het oudste belfort van het land

Het belfort is 72 meter hoog en kijkt trots uit over de Grote Markt van Doornik. Het belfort speelde lange tijd een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad en deed dienst als wachttoren, verdedigingssysteem, gevangenis en klokkentoren. Als symbool van de gemeenschappelijke vrijheden waarschuwde het belfort de bevolking dankzij zijn klokken voor processen, executies, invasies en branden.

Tot op de dag van vandaag is het Belfort van Doornik een echte bezienswaardigheid in de stad. Sommige mensen leven nog op het geluid van de klokken, die het ritme van hun dag bepalen.

Een adembenemend uitzicht...

Maak tijdens je bezoek gebruik van de educatieve ruimte die de identiteitskaart van het Belfort van Doornik, zijn geschiedenis en zijn rollen door de eeuwen heen onthult. Een paar treden verder kunt u de oude kerkers binnengaan om de sfeer van de gevangenissen van weleer te herbeleven.

Na het beklimmen van 142 treden, biedt het eerste terras een opmerkelijk 360° uitzicht over de stad en de omgeving! Het bezoek is nog niet voorbij. Bewonder tot slot de Bancloque, de oudste en grootste klok in de toren.

Het Belfort van Doornik heeft een gloednieuwe grafische identiteit gekregen, als eerbetoon aan zijn gotische architectuur. Nieuw logo, nieuwe educatieve en panoramische panelen. Kortom, ontdek het Belfort zoals je het nog nooit hebt gezien...

Het Belfort heet je welkom:

  • Individueel: 13u30 tot 17u30 (behalve maandag)

Wil je het Belfort 's ochtends bezoeken? Dat is mogelijk, onder begeleiding van een privé-gids, op voorhand reserveren. Prijzen en boekingen via reservations.visit@tournai.be

Prijzen voor individuen :

  • 4€ voor volwassenen
  • 3€ voor jongeren van 6 tot 18 jaar, studenten, houders van een handypas en senioren (ouder dan 60)
  • Gratis voor kinderen onder 6 jaar (onder begeleiding)
  • 1.25€ voor begunstigden van VZW Artikel 27

>> Let op: de laatste tickets worden 45 minuten voor sluitingstijd verkocht!

202405-beffroi-TOURNAIDRÔNE-2-CoralieCardon (2)-min.jpg
icon

2

Niet gratis

Contact

Grand-Place de Tournai

Telefoon +32 (0)69 22 20 45

Email

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.