Onze Tripsters hebben de Brass'Tour voor u getest!

De Brass'Tour is een gloednieuw concept van wandeltocht in het historische hart van Doornik, bestaande uit een quiz over de geschiedenis en het erfgoed van de stad en proeverijen van lokale bieren, dit alles vergezeld van proeverijen van lokale producten in typische cafés in het stadscentrum... Apolline en Estelle, twee van onze Tripsters, probeerden deze brouwerijwandeling uit op een zaterdag in de lente.

"Dit was niet mijn eerste stadswandeling, maar wel de eerste met eetpauzes," legt Estelle uit. "Zonder de klassiekers te vergeten die in Doornik te zien zijn, is het circuit anders dan de gebruikelijke routes. De vragen van de gids brachten ons buiten de gebaande paden en deden ons ongewone details ontdekken. Als Doorniksers hebben Apolline en ik veel anekdotes geleerd".

Regionale bieren... Wat leuke verrassingen!

"Het is inderdaad door te verdwalen in de smalle straatjes van onze mooie stad Doornik dat u de verborgen en onvermoede schatten ervan kunt ontdekken", voegt Apolline eraan toe. Onze dertiger Tripster houdt ervan om nieuwe activiteiten uit te proberen en te experimenteren in het hart van Doornik. De bier' tour, een combinatie van wandelen en proeven van lokale bieren, was een ideale gelegenheid om nieuwe bieren uit te proberen. "Ik ben geen fan van speciale bieren, maar de bieren die in deze rally worden aangeboden, hebben allemaal een andere smaak en stijl. Elk bier heeft zijn plaats in het parcours en zal verschillende profielen aanspreken," zegt Apolline."In het café "Le Dé Botté" konden we ons bier kiezen uit verschillende voorstellen. Mathilde, de eigenaresse van dit café, gaf ons heel goed advies! Ik koos voor een iets lichter en fruitiger bier dat heel goed samenging met de lokale kaas uit Béclers die bij de drankjes werd geserveerd. Ik heb ook eindelijk het Blanche de Brunehaut bier kunnen proeven (nogal beroemd in de Tournaisis), erg lekker en verfrissend. Ik sloot de rondleiding af met het proeven van de "Grand Mir", een heerlijke smaakontdekking!

Voor onze twee jonge Tripsters is deze ongewone activiteit eerder bestemd voor groepen vrienden-volwassenen, die de ontdekking van de stad willen combineren met een gastronomische ervaring. De bierproeverij en de duur van de activiteit (3 uur) zijn niet bijzonder aangepast aan een gezinspubliek met kinderen.

Volgens Estelle et Apolline zijn de 3 hoogtepunten van de Brass'Tour :

  • Een atypische route door de smalle straten van het stadscentrum,
  • Historische ontdekkingen en anekdotes van de gids,
  • Afwisselend wandelingen en gezellige pauzes, met de nadruk op lokale bieren.

"De ideale activiteit om naast de rondleiding te doen is de nieuwe film "de wonderlijke verhalen van Tournai" in het Dienst Toerisme. Met deze audiovisuele show (rijk aan animaties, illustraties en geluiden) ontdekt u de ongewone geheimen en de gekste anekdotes van onze verrassende Stad van de 5 Spitsen", besluit Estelle.

Deze wandeling wordt elke zaterdag om 14uur georganiseerd.

In het kort :

  • Duur : 3 heures
  • Contact : 0032 497 44 84 24
  • Prijs : 20€/persoon
  • Inschrijving verplicht via Facebook

Ik ontdek de Facebook pagina van de Rallye Brass’Tour.

Bandeau_Tripsters.jpg

(c) Apolline Macou - avril 2022.

Visuel_Brasstour Tripsters(1).jpg
icon

2

Nieuws

Nieuws

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

We delen met u de anekdotes, nieuwtjes en de mooiste foto's van Doornik!

Te doen

Te doen

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.

Kies uw activiteiten volgens het thema van uw keuze.